Një mysliman, nje ortodoks dhe nië katolik shënoine për Shqipèrine, kombi mbi të gjitha

292

Perpara se ti pèrkasim dhe tè zejedhim njè besim te caktuar fetar, fillimisht jemi shqiptar. Kombi eshte githmone mbi tè githa dhe kjo na dallon jo pak nga të tjeret. Eshte kaq bukur kur sheh sesi një mysliman, nje ortodoks dhe ne katolik te shenone per Shqiperine

Qellimi i kētij nënvizimi nuk eshte per te bere një ndarje, por institucioni i Kombetares është kaq i madh sa gjithçka duhet studiuar me detaje. Po aq e bukur sa Prishtina, Bujanovci, Podujeva, Shkodra, Tetova, Ferizaji, Berati, Shkupi, Kavaja dhe sa shume gytete tê tjera shqiptare qe jane te perfshira ne ketë Kombetare. Eshte po aq e bukur sa kur degon ne stadium kengên e Adem Jasharit, mishi fillon te behet kokërr de goja thjesht nxjerr fjalet e zemres. Jane pikerisht keto copëza momentesh që të mbushin me shpresë se

Shqiperia mund te behet, se ne mund te shkojme shume larg, por ajo që na mungon, eshte bashkepunimi dhe “trajneri” që të na dreitojè me zemren e paster dhe me shpirtin plot pasion. Pa dashur ge te perfshijme anen politike me atè te sportit, por me siguri ge edhe kryeministri i vendit, Edi Rama, do të jetë ndiere sadopak xheloz kur në Air Albania pa 20.000 shqiptare që mblidheshin nga të gjitha vendet e Shqipërise natyrale vetem ne saj tē

optimizimit që i ka sjellë Silvinjo. Nje trajner si i

Shqiperise se futbollit kerkojme ge ta kemi ne çdo fushe te jetes tone, por fillimisht le t’i gäzohemi atij të Kombètares që na kishte munguar qe nga koha e De

Biazit. MOS NA ZGJONI! Nga | Klaudio Ndreca