Lirohen 19 gra shtatzëna, foshnjat e të cilave shiteshin

184

Policia nigeriane ka liruar 19 gra shtatzëna nga pronat në Lagos, të cilat mbaheshin peng me qëllim që të lindin fëmijë, të cilët më pas do të shiteshin.

“Prodhueset e fëmijëve”, siç njihen ndryshe në Nigeri, sipas autoriteteve ishin rrëmbyer, ndërsa gjatë operacionit u arrestuan dy infermiere që kujdeseshin për gratë shtatëzane.

Ndërkohë I dyshuari kryesor është shpallur në kërkim dhe po punohet për kapjen e tij.

Policia tha se foshnjat meshkuj do të shiteshin 1400 dollarë ndërsa vazjat për 830 dollarë. Megjithatë autoritetet nuk bën të ditur se kush ose ku ishin blerësit e mundshëm. Ata njoftuan gjithashtu se gjatë operacionit u shptuan katër foshnja.

Historia e “Prodhueseve të fëmijëve” në Nigeri nuk është një histori jo e njohur pasi vitin e kaluar policia pas një aksioni arriti të shpëtonte 160 fëmijë të cilët do të trafikoheshin.