SHKODËR, BILANC LUFTE, 19 TË PLAGOSUR NË 5 DITË

510

Sezoni veror ka nisur keq sa i përket aksidenteve rrugore.Vetëm në 5 ditëshin e fundit të kësaj jave në Shkodër janë regjistruar 5 aksidente por shifra e të plagosurve është e frikshme.

Bëhet fjalë për 19 persona të plagosur në 5 ditë , cka sjell në vëmëndje sërish mosrespektimin e rregullave të qarkullimit nga drejtuesit e mjeteve ,

ndërkohë që një tjetër shkaktar është edhe mungesa e sinjalistikës rrugore e cila për hir të së vërtetës le shumë për të dëshiruar.

Gjithashtu edhe mungesa e sigurisë rrugore si bankinat mbrojtëse janë një tjetër element që provokojnë në shumë raste aksidente të renda për të mos lënë mënjëanë dhe mungesën e ndricimit rrugorë.

Për njohësin e sigurisë rrugore Gëzim Zenelaj faktorët kryesore që sjellin shkakun dhe pasojën janë parakalimi I gabuar, tejkalimi I shpejtësisë, përdorimi I celularit dhe mungesa e sinjalistikës vertikale dhe horizontale

Sipas policisë, shkaqet e aksidenteve lidhen me mosrespektimin e rregullave të qarkullimit si nga drejtuesit e mjeteve ashtu edhe nga këmbësorët.

Ka raste kur drejtuesit e mjeteve në autostradë qarkullojnë me 260 km në orë, ndërsa në qendrat e banuara me mbi 125 km/orë.

Këmbësorë që kalojnë nga një krah në tjetrin pa respektuar vijat e bardha, apo në autostradë pa përdorur mbikalim