Gjykata rrëzoi ekstradimin në Itali të Alket Hatisë: E ka kryer dënimin në Shqipëri

500

Gjykata e Durrësit rrëzoi kërkesën për ekstradimin e Alket Hatisë në Itali. Vendimi u mor nga gjyqtari Paulin Çera, kurse Hatija, që deri tani ka qenë në kërkim, lirohet nga të gjitha akuzat.
Sipas gjykatës së Durrësit, Hatija e ka kryer dënimin 16 vite burg të dhënë nga drejtësia shqiptare për të njejtat vepra penale, trafik droge, për të cilat është dënuar me 20 vjet edhe nga gjykata në Itali.
Alket Hatia, i cilësuar nga mediat italiane si “Zot i Drogës”, u arrestua në 8 korrik pasi u shfaq në sistem si person i shpallur në kërkim ndërkombëtar nga drejtësia italiane. Gjykata e Milanos e kishte dënuar me 20 vjet burg për trafik narkotikësh. Në 11 korrik 2017, ai fitoi lirinë nga Shkalla e Parë e Durrësit, por gjykata e Apelit vendosi “arrest me burg”.
Nga ajo dite ai nuk u kap më, dhe çështja, e cila u rikthye për gjykim në themel, u rrëzua përfundimisht.