Sa jetëgjatë je?! Varet nga numri i këmbës

444

Një studim në Suedi tregon se numri i këpucëve tregon se sa gjatë do të jetoni. Hulumtimi i studiuesve suedezë ka nisur në vitin 1987 dhe ka analizuar 800 njerëz.
Studimi i ri është përsëritur dy vite më parë, ku morën pjesë disa mijëra meshkuj dhe femra.
Shkencëtarët suedezë thonë se numri i këpucëve mund të lidhet me jetëgjatësinë, por jeta mund të shtohet nëse ushqeheni shëndetshëm dhe kryeni aktivitet fizik rregullisht.
Ja si vijon raporti i jetëgjatësisë, përcaktuar sipas numrit të këpucëve:
Te femrat:
Numër 35: 64-69 vite
Numër 36: 70-76 vite
Numër 37: 77-82 vite
Numër 38: 78-84 vite
Numër 39: 73-75 vite
Numër 40: 70-72 vite
Numër 41: 67-70 vite
Numër 42: 66-69 vite
Te meshkujt:
Numër 41: 73-77 vite
Numër 42: 75-82 vite
Numër 43: 74-79 vite
Numër 44: 67-72 vite
Numër 45: 66-69 vite.