BE dhe SHBA reagojnë për operacionin ku u sekuestruan 613 kg kokainë

463

Ambasada e Shteteve të Bashkuara dhe (DEA) përgëzojnë Policinë Shqiptare të Shtetit për kapjen e 613 kilogramë kokainë kolumbiane në Durrës. “Kjo është sasia më e madhe e kokainës apo heroinës që është kapur prej vitesh. Është një tregues pozitiv i vigjilencës së policisë, por edhe një shenjë shqetësuese se trafikimi i kokainës dhe drogave të tjera ështe në rritje.” tha në një deklaratë për mediat ambasada e SHBA.
“Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të ndihmojnë dhe mbështesin përpjekjet në zbatimin e ligjit për të parandaluar trafikimin e drogave në Shqipëri dhe për të arrestuar personat përgjegjës”, thuhet më tej në deklaratë.
Edhe Delegacioni i Bashkimit Europian në vendin tonë përgëzoi më herët Doganat dhe Policinë e Shtetit duke e cilësuar këtë aksion si një tjetër hap në luftën kundër krimit të organizuar.
“Kriminelët nuk mund të dalin fitimtarë mbi ligjin. Shteti duhet të jetë vigjilent dhe i fortë kundër grupeve të krimit të organizuar që përpiqen të rrisin trafikun e drogës”, shkruan në Twitter delegacioni i BE-së.