Policia e Shtetit: Nëse nuk i vendosni fëmijët në këtë mënyrë në sedilje do t’ju pezullohet patenta

220

Policia e shtetit ka dalë me një apel për prindërit për mënyrën si duhen ulur fëmijët në automjet.

Ajo bën apel që në rast se nuk zbatohen rregullat shoferët mund të përballen me gjoba ose heqje të patentës deri në një vit.

Njoftimi i policise

Fëmijët deri në 4 vjeç duhet të ulen vetëm në sediljen e pasme dhe t’u vendoset sistem fiksimi!

Fëmijët deri në 12 vjeç mund të ulen në sediljen e parme, vetëm nëse u vendoset sistem fiksimi!

Mosrespektimi i këtyre rregullave, të parashikuara në nenin 170 të Kodit Rrugor, ndëshkohet me gjobë 5.000 – 15.000 lekë të rinj dhe pezullim të lejes së drejtimit nga 6 deri në 12 muaj.

#Rrespektorregullateqarkullimitrrugor

https://fb.watch/eeeDHbYTSb/