1 vjetori i ndarjes nga jeta të At Ded Gjokës/
Meshë e shenjtë në përkujtim të At Dedës

207

Nje memorial me emrin e ad Ded Gjokes si dhe nga vendi i quajtur Guri Mash deri tek kisha e Krit, e cila u emërtua me emrin e priftit françeskan.

Ky eshte nderimi qe I behet priftit I cili nderroi jete nje vit me pare nga nje semundje e rende. Në përvjetorin e parë të kalimit në amëshim, at Ded Gjoka është kujtur në Kir të Dukagjinit, në vendlindjen e tij.

Në nderim të tij, u kremtua një meshë e shenjtë, në prani të besimtarëve, familjarëve, miqve e të njohurve. Një vit më parë do të ndahej nga jeta pas një sëmundje të rëndë dhe të pashërueshme, at Ded Gjoka. Megjithë përpjekjet e shumta të të afërmëve, miqve, bamirësve, Kishës Katolike, at Deda ndërroi jetë me 3 qershor 2022.