Ushqimet më të mira për një Sistem Hormonal të Ekuilibruar!!!

841

Ushqimet më të mira për një Sistem Hormonal të Ekuilibruar!!!

Kush nuk dëshiron një sistem endokrin(hormonal) të stabilizuar, hormone të balancuara dhe lëkurë të shëndetshme?

Na pëlqen ne  apo jo, hormonet kontrollojnë disponimin tonë, tretjen, energjinë, epshin, metabolizmin dhe si duket lëkura jonë.

Nëse nuk hamë ushqimet me ushqyesit që na nevojiten, trupi ynë nuk mund të prodhojë hormonet në mënyrë korrekte ose të ruajë ekuilibrin hormonal sepse nuk ka blloqe ndërtimi për ta bërë këtë.

Ajo çka ne hamë ndikon direkt ne sistemin tonë endokrinë, duke sjell stabilizim(nëse  hamë ushqymet e duhura ) ose çrregullim (nëse ne ushqehemi jo siç duhet), pra konsumojmë ushqimet e gabuara.

Më poshtë po ju listojmë ushqimet që kanë ndikimet më pozitive në mirëfunksionimin e sistemit hormonal:

Ja cilët janë ata:

1 Avogado

2 Salmoni

3 Farat e Linit

4 Farat e Kungullit

5 Speci

6 Domatja

7 Hudhra

8 Panxhari

9 Arra dhe Susami

10 Veza

11 Vaji I Kokosit

12 Bananja

Do t’ju këshillonim të evitonit këto ushqime pasi kanë një efekt shumë negativ ndaj sistemit hormonal:

1 Alkoli

2 Ushqimet jo organike ose bimët OMG, të rritura me hormone

3 Mishi i kafshëve të rritura me koncetrat

4 Sheqeri

5 Patëllxhani

6 Soja

7 Buka e Bardhë

8 Konsumimi në sasi të lartë I çajit jeshil ( mbi 3 -filxhan çaji në ditë)

Shëndeti Juaj Nën Përkëdhelinë e Natyrës…