Muhamed Sytari apo Gomari i babatasit

434

Debati për lejimin e shamive në shkolla, myftiu i Shkodrës Muhamed Sytari kërcënon Gjekmarkajn: Nuk je thirrur për të futur hundët aty ku nuk duhet

-Imami Muhamet Sytari eshte nje nga hoxhallaret me te zeshem qe medreset ne Shqiperi t‘i kalojne ne menagjim Dynajetit turk, nje kerkese kjo e kahmotshme e qeverise turke dhe presidentit turk Erdogan. Imami Sytari eshte i zellshem ne lartesimin e perandorise osmane si cliruese te shqiptareve e jo si pushtuese,duke organizuar edhe manifestime fetare per t‘i lartesuar sulltanet e kesaj perandorie sic ishte rasti me Sulltan Mehmet Fatihun qe ne hisorine shqiptare njihet si me mizori qe masakroi dhe deboi popullaten shqiptare nga teritoret te cilat i pushtoi.

Por, per imamin Sytari, ky mizor eshte clirimtar dhe i derguar i Allahut. Poashtu imami Muhamet Sytari mbetet i preferuari i qarqeve fetare e politike turke te aferta apo nen ndikimin e presidenti Erdogan, per kreun e KMSH-se.

Fushata e imamit Sytari per lejimin e bartjes se shamise ne shkolla publike, dhe sytareve te tjere ne Kosove e Maqedoni te Veriut, eshte fushate apo nisme anti-kombetare qe ka per qellim t‘i pengoi shqiptaret drejt integrimet euro-atlantike , duke tentuar qe ata te duken si pjese e shoqerive nga Lindja e mesme. Shamia sipas konceptit te „sytareve“, bazohet ne traditen aziatike te shoqerive arabe, e qe ne realitetin e sotem, eshte vetem nje relikt primitiv me te cilen po synohet skllaverimi i serishem i femres shqiptare.

Nga | Nexhat HAZIRI