Samarxhi në A2: Perandori ilir vendosi Krishtlindjet

391

Gazetari i njohur Ferdinand Samarxhi, ekspert i traditave dhe bashkëjetesës fetare në Shqipë ri në studiot e A2 bashkëbisedoi me Alba Alishanin për domethenien e Krishtëlindjeve dhe traditat që e rrethojnë .

Samarxhi zbuloi disa sekrete, si jetëgjatësia më e madhe e dekorimit të pemës sesa të vetë krishtlindjeve, dhe sesi kultet pagane kanë ndikuar në fetë monoteiste.

Duke shtuar edhe një të vërtetë pak të njohur për publikun e gjerë. “ Festa që kremtohet sot më 25 dhjetor u vendos në Këshillin e Nikesë nga perandori me gjak ilir Konstandini i cili pasi pranojë Trininë e shenjtë, transformoi ditën e diellit pagane në ditën e Jezusit”.