7 C
TIRANA
Tuesday, January 26, 2021
Home KURIOZITETE Shkenca thotë se prindërit e fëmijëve jo të suksesshëm kanë këto të...

Shkenca thotë se prindërit e fëmijëve jo të suksesshëm kanë këto të përbashkëta

294

Prindërit e fëmijëve jo të suksesshëm kanë 6 gjëra të përbashkëta

  • Ata janë autoritar

Prindërit autoritar janë kërkues dhe dekurajues për një diskutim të hapur.

Studimet tregojnë se kjo mund të pengojë ecurinë e fëmijës në shkollë.

  • Ata i lejojnë fëmijët të shikojnë televizor që në moshë shumë të vogël

Fëmijët nën moshën 3 vjeç që shohin televizor mund të kenë probleme me fjalorin dhe aktivizimin në shoqëri.

Studimet tregojnë gjithashtu se këta fëmijë janë më arrogant ndaj fëmijëve të tjerë.

  • Ata i bërtasin shumë fëmijëve të tyre

Ofendimet, mallkimet dhe bërtitjet mund të kenë të njëjtin efekt negativ si disiplinimi fizik.

  • Ata janë prindër “detektiv”

Prindërit që i kontrollojnë fëmijët e tyre në çdo hap rrisin nivelin e ankthit dhe depresionit te fëmijët.

Studimet tregojnë se këta fëmijë janë më të mbyllur ndaj ideve të reja dhe më të turpshëm.

  • Ata janë emocionalisht indiferent ndaj fëmijëve

Afrimiteti i pakët nga prindërit për fëmijën pason në disa probleme në sjellje, pasiguri dhe vështirësi emocionale të fëmijët e vegjël por dhe te adoleshentët.

  • Ata i dhunojnë fëmijët e tyre

Sipas studimit fëmijët në klasën e parë me sjellje problematike të cilët prindërit i keqtrajtonin ishin më përçarës.

Kërkimet 50 vjeçare e lidhin keqtrajtimin fizik me probleme të shëndetit mendor dhe vështirësi në njohjen e situatave të reja.