15 pushtetarë, pronarë mediash dhe biznesmenë në kudhrën e SPAK, zbardhen detajet e listës së zezë me emrat që do përfundojnë pas hekurave

394

Plot 15 emra të njohur rrezikojnë të bien në rrjetën e drejtësisë së re. Në kanalet politike ka nisur të qarkullojë një listë e zezë me emra të njohur, të cilët janë skeduar si të rrezikshëm për demokracinë në vend. Sipas informacioneve, bëhet fjalë për 15 emra, të cilët janë në syrin e SPAK, ndërkombëtarëve dhe drejtësisë së re dhe shumë shpejt rrezikojnë të ndëshkohen.

Është folur shpesh se ndërkombëtarët kanë një listë me emrat që nuk duhet të jenë në politikë, por mësohet se në PD po qarkullon një listë me 15 emra, të cilët janë futur në rreth të kuq. Bëhet fjalë për politikanë, biznesmenë, njerëz të medias dhe personazhe të tjerë, të cilët pritet të përfundojnë në duart e SPAK. Disa janë momentalisht në hetim, ku bëhet fjalë për ministra e ish-ministra, ndërsa për disa të tjerë pritet të ketë shumë shpejt padi.

Ndërkohë ka qenë kryedemokrati Basha, ai i cili dje e ka konfirmuar ekzistencën e një liste të tillë. Duke folur në Parlament ai tha se janë 15 persona që kanë marrë peng vendin dhe shumë shpejt të gjithë do përgjigjen. “Shqiptarëve do t’u hapet rruga e mbyllur 30 vite. 15 veta që kontrollojnë tranzicionin, politikën, ekonominë, median do të japin llogari”, deklaroi ai.about:blank

15 pushtetarë dhe biznesmenë në SPAK

Por fill pas kësaj deklarate të fortë të lëshuar nga kreu i PD, Lulzim Basha, gazeta u interesua pranë selisë blu, ndërsa mësoi se lideri demokrat ka në tryezën e tij një listë të zezë me emrat e 15 pushtetarëve, pronarëve të mediave dhe biznesmenë që do ngrejnë siparin e arrestimeve. Sipas informacioneve, mësohet se për listën që disponon kryedemokrati Basha kanë dijeni edhe ndërkombëtarët, pasi këta të fundit janë rakorduar me shefin e opozitës. Në këtë kontekst, mësohet se një pjesë e pushtetarëve që rrezikojnë të hetohen dhe arrestohen janë kallëzuar në SPAK, ndërkohë që pjesa tjetër pritet që të paditet shumë shpejt nga Partia Demokratike pranë Prokurorisë së Posaçme Speciale. Madje, sikundër theksuan të njëjtat burime mësohet se lista e zezë është edhe më e gjatë, por të parët që rrezikojnë të bien në rrjetën e SPAK-ut janë pikërisht 15 emra.

Pra, paralelisht me vetingun në politikë, PD ka punuar edhe me listën e zezë të pushtetarëve që nuk duhet të jenë më në politikë dhe pronarët e mediave e biznesmenëve që së bashku duhet të japin llogari. Kjo do të thotë se sinjalet janë se disa politikanë të rëndësishëm pritet të vendosen në hetim dhe arrestohen, gjë të cilën e kanë kërkuar edhe ndërkombëtarët. Ka qenë pikërisht Komisioni Europian, i cili pak ditë më parë teksa ka publikuar progres raportin për Shqipërinë, është shfaqur i pakënaqur me SPAK dhe BKH që nuk po hetojnë dhe dënojnë zyrtarë të lartë të përshirë në korrupsion. Kështu që referuar të gjitha këtyre, sinjalet janë se në ditët në vijim do të shohim arrestime “VIP”.