MOS E HUMBISNI SONTE “HËNËN E PËRGJAKUR”

526

Njerëz nga e gjithë bota sot do të mund të jenë dëshmitarë të eklipsit me të gjatë të shekullit të “Hënës së përgjakur”.

Gjatë këtij eklipsi të plotë, satelitët natyral të tokës do të shndërrohen komplet në të kuq, apo në të kuq ngjyrë të mbyllur. Periudha e errësimit do të zgjat një orë e 43 minuta, raporton BBC.

Eklipsi është i dukshëm nga Evropa, Lindja e Mesme, Afria, Australia, pjesa më e madhe e Azisë, Amerikës Jugore dhe në Britani të Madhe për një orë e 15 minuta.

Hëna do të kalojë mu në qendër të hijes së tokës, në pikën më të gjërë të hijes.