Manastiri i Deçanit ishte i shqiptarëve, kleriku serb e pranon, publikon dëshmi (Foto)

683

Në një postim të disa fotografive, që së fundmi e ka bërë kleri ortodoks serb Sava Janjiq, dëshmohet se Manastiri i Deçanit ka qenë shqiptar.

Një numër i madh i fotove dëshmon se bësimtarë të këtij Manastiri në vitin 1904, shumica kanë qenë shqiptarë. Fotografitë tregojnë besimtarët shqiptarë ortodoksë me plisa dhe me tirq.

Sava Janjiqi, siç ka thënë vet, fotografitë i ka marrë nga vizita e Edit Durhamit, transmeton Indeksonline

Përndryshe, Manastiri i Deçanit, edhe sipas historianëve të tjerë jo vetëm shqiptarë, nuk konsiderohet pasuri e trashëgimisë serbe, por pasuri e trashëgimisë ortodokse. Kush më mirë se fotografitë e mëposhtme e dëshmon këtë?