President i përjetshëm si Xi Jinping, Trump: Duhet ta provojmë edhe ne

462

Nisma e Xi Jinping për të shfuqizuar nga Kushtetuta e vendit nenin që kufizon me dy mandate Presidentin është “përshëndetur” nga Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump.
Publikisht, shefi i Shtëpisë së Bardhë nuk ka bërë asnjë koment në lidhje me këtë, por privatisht, të paktën sipas asaj që raporton CNN, Trump i ka dhurur lavde homologut të tij kinez.
“Tani ai është President i përjetshëm. Ai është i madh! Ishte në gjendje që ta bënte këtë dhe unë mendoj se bëri shumë mirë, mbase edhe ne duhet ta provojmë të bëjmë një ditë këtë”, citohet Trump.
CNN thotë se zotëron audion e kësaj fraze të Presidentit amerikan, bërë gjatë një takimi me donatorët republikanë në shtetin e Floridas.
Gjiganti mediatik amerikan shton gjithashtu se në këtë takim, Trump i është rikthyer vendimit për të mos hetuar Hillary Clinton pas fushatës presidenciale të 2016. Ai flet për një sistem të korruptuar, që nuk ka njerëzit e duhur për ta korrigjuar atë.