Mbyllet Sanatariumi i Shkodres, spostimi si ne kohen e luftes

547

Kushtet e rënda në Sanatoriumin e Shkodrës kanë detyruar drejtuesit që të zhvendosin pacientët në spitalin rajonal në katin e tretë dhe të katërt. Pacientët me sëmundje të ndryshme janë transportuar mëngjesin e sotëm, por në kushte skandaloze.
Të sëmurët janë transportuar me ambulancë, ndërsa dyshekët, shtretërit dhe pajisjet e tjera me dumdum. Të ndërgjegjshëm për kushtet skandaloze në të cilat po bëhej transporti, drejtuesit nuk kanë lejuar mediat që të filmojnë duke larguar gazetarët.
Distanca nga spitali rajonal te Sanatoriumi është rreth 500 metra. Në sanatoriumin e Shkodrës ka 27 vite që nuk është ndërhyrë për të rregulluar gjendjen.
Drejtori i Spitalit deklaroi se “nisur nga amortizimi i godinës kemi vendosur zhvendosjen e këtij spitali pranë spitalit rajonal Shkoder. Pacientet me tuberkuloz do të sillen në Tiranë”.