Ja si mund të ruajmë bardhësinë e rrobave me kalimin e kohës.

167

Truku qëndron në aftësinë për të përdorur mjetet që kemi në shtëpi dhe duke u mbështetur vetëm tek substancat natyrale. Vendosni këmishën në ujë të ftohtë me uthull të bardhë, gjysmë gote uji uthull për 5 litra ujë.

Substancat që ndihmojnë dhe përmirësojnë larjen janë bikarbonati soda dhe uthulla, të cilat këshillohen edhe kur lani rrobat në lavatriçe. Këmisha duhet lënë në ujë me uthull të bardhë për disa orë dhe më pas të lahet në lavatrice në 30 gradë. Do të shihni që hijet e verdha ose të errëta, nuk do të duken më.