Korrupsion me 30 mijë euro, dënohet me vite e 6 muaj burg gjyqtari Shkëlqim Miri

446

Gjykata dënon 2 vite e 6 muaj burg ish-gjyqtarin Shkëlqim Miri dhe me 1 vit e 8 muaj burg kushëririn e këtij të fundit Kujtim Mirin.

Gjatë seancës gjyqësore prokuroria kërkoi 4 vite dënim për gjyqtarin Shkëlqim Mirin, por për shkak të gjykimit të shkurtuar ai u dënua me vetëm 2 vite e 6 muaj burg.

Arrestimi i gjyqtarit Shkëlqim Miri u bë një vit më parë pas një hetimi të nisur nga prokuroria nën akuzën e korrupsionit.

Ai ka përfituar shumën prej 30 mijë eurosh në këmbim të ndryshimit të kualifikimit të veprës penale të një ngjarjeje të ndodhur në Burrel, në vitin 1997.