Spektakël në qiejt e botës, 3 fenomene hënore bëhen bashkë

550

Vëzhguesit e qiejeve në të gjithë botën mund të shihnin të mërkurën një fenomen të rrallë qiellor të quajtur Hëna Super Blu ose Hëna e Përgjakur. Fenomeni më hënën blu u pa në hemisferën perëndimore të globit për të parën herë në 150 vite.
Njerëzit në australian, Azi dhe pjesë të Rusisë, kishin mundësinë ta shijonin të plotë këtë moment e po ashtu edhe në Amerikën e Veriut magjia ishte e dukshme.
Por, Evropa, pjesa më e madhe e Afrikës dhe Amerika e Jugut, nuk patën të njëjtin fat.