Kush refuzon formimin profesional del nga skema e ndihmes ekonomike

523

Tashme eshte zyrtare. Cilido qe refuzon formimin profesional nxirret automatikisht nga skema e ndihmes ekonomike.  Drejtorja e zyres rajonale te punesimit Rozafa Zmijani tha per televizionin Star Plus se po tu referohesh shifrave 45% e punekerkuesve ne kete zyre trajtohen me ndihme ekonomike. Ndresa kjo strategji ka qellim nxjerrjene  tyre nga skema pasive dhe ofrimit te potencialeve shtese per tu punesuar duke iu referuar asaj cka kerkon sot tregu i punes.
Pergjate kesaj jave afro 80 persona jane orientuar drejt kurseve profesionale, teksa ka patur dhe refuzime te cilat kane sjelle dhe daljen e tyre nga skema.
Ne skemat pasive te ndihmes ekonomike ka kryesisht persona te moshes mbi 50 vjec dhe punesimi i tyre ne biznesin privat  eshte nje mision i veshtire. Ne keto kushte synohet qe target grupet ne moshe pune dhe me potenciale te orientohen drejt profesioneve te ndryshme duke dal nga skema e ndihmes ekonomike, ne menyre qe te perfitojne ato qe vertet kane nevoje dhe pse jo shuma qe perfitojne te jete ne rritje.
/starplus