Flet deputeti që e ndërroi mbiemrin: E hoqa prefiksin turk, në marrëveshje me familjen

385

Deputeti i Listës Guxo, Burim Karameta, së fundi ka ndërruar mbiemrin e tij nga Karameta në Meta. 

Ndonëse në fushatën zgjedhore garoi me mbiemrin fillestar, ai dje në seancën e Kuvendit u shfaq me mbiemrin e ndërruar, duke ngjallë kureshtjen e publikut.

Ai për Gazetën Nacionale tha se këtë ndryshim e bëri me qëllim që të heqë parashtesën që ka origjinë turke, që në shqip do të thotë “e zezë”, për ta lënë një mbiemër shqip. 

“Ka qenë, vendim familjar, për t’u kthyer në origjinën e familjes. Gjyshi im, me kontribut të theksuar kombëtar ka pasur mbiemrin META. Unë jam protagonist i emrave dhe mbiemrave që tingëllojnë shqip dhe ja që pas një diskutimi të gjatë familjar edhe vendosëm të heqim “prefiksin” që ka domethënie nga gjuha turke! Është kaq e thjeshtë”, ka thënë tashmë deputeti Meta.