Oboti nga portë lidhëse me Europën në fshat i braktisur

531
Sa here ka rreshje te dendura shiu banoret e fshatit obot ne njesine administrative Ana e Malit, perjetojne friken e permbytjeve. Kryeplaku i fshatit Obot Gegor Pema thote se jane vetem shkarkimet e hidrocentraleve qe kercenojne kete fshat duke bere qe uji te persfhije tokat bujqesore dhe banesat
Kryeplaku i ketij fshati ka nje apel per qeverine ku kerkon shkarkime te kontrolluara nga hidrocentralet.Ai pranon se demete permbytjeve kane bere qe te rinjte dhe mosha e mesme te braktisin fshatin, kjo pasi aktualisht ky fshat numerton 280 banore rezident ndersa jane me shume se 800 te larguar.
Fshati i cili dikur ishte porte lidhese me europen sot ka mbetur i mjere. Edhe shkolla e vogel ku mesonin femijet eshte mbyllur duke qene se shumica jane larguar dhe ato pak femije qe kane ngelur te cilet nuk jane me shume se 12 shkollohen ne fshatrat prane.