Ndryshon ora, akrepat lëvizën 60 minuta përpara

277

Nga sot rikthehet ora verore. Në orën 02:00 mes të shtunës së 26 marsit dhe të dielës së datës 27, akrepat e orës lëvizën 60 minuta përpara.

Kjo do të vazhdojë deri në të dielën e fundit të tetorit, kur do të kthehet ora dimërore.

Prej vitit 1981 u vendos ndryshimi i orës, që përfshin të gjithë Europën, ku në shumë shtete të saj, akrepat e orës lëvizin 60 minuta përpara.

Norma evropiane përcakton në mënyrë të qëndrueshme datat e fillimit të periudhës së orës verore, ku akrepat lëvizin 60 minuta para dhe orës dimërore kur ata lëvizin 1 orë pas.