Luftë guerrile e ukrainasve/ Qytetarët udhëzohen të heqin tabelat e rrugëve

303

Ushtria ukrainase ka shpërndarë një udhëzim për qytetarët ukrainas në lëvizjen e tyre të rezistencës civile. Sipas BBC ajo u bën apel atyre të përdorin të gjitha mënyrat dhe mjetet e nevojshme për të luftuar.

“Pavarësisht nëse keni armë ose municione ose jo, ju duhet të përdorni të gjitha mënyrat dhe mjetet që ju gjenden për të luftuar”, thuhet në deklaratë.

  • Udhëzimi i sugjeron atyre të sajojnë mjete mbrojtëse në rast sulmi, në kushte shtëpie.
  • Hiqni tabelat rrugore
  • Rrëzoni pemët për të bërë të pamundur lëvizjen
  • Përdornin pajisje shpërthyese të bëra në shtëpi
  • Shkatërroni qendrat kryesore të transportit
  • Punoni më shumë gjatë natës ose muzgut