“Rusia e përgatitur të përdorë bomba termobarike”, mediat nxjerrin informacionin e frikshëm!

463

Forcat e frustruara ruse janë të përgatitura të përdorin “pa dallim” bomba termobarike për të marrë kontrollin e Ukrainës, besojnë zyrtarët perëndimorë. Yahoo shkruan se paralajmërimi erdhi pasi Boris Johnson njoftoi se Mbretëria e Bashkuar do të vendosë “menjëherë” sanksione personale kundër presidentit rus Vladimir Putin dhe ministrit të tij të jashtëm Sergei Lavrov.

Një zyrtar perëndimor tha se “ka gjasa” që Rusia të mos arrinte objektivat e saj kryesore në ditën e parë të pushtimit të Ukrainës.

“Dhe frika ime me ato objektiva, që afati kohor nuk është përmbushur, është nëse kjo vazhdon të jetë një temë ku ato vonohen dhe pastaj shqetësimi im është se Rusia përdor përdorimin pa kriter të zjarrit indirekt, veçanërisht sistemet e artilerisë, termobarike. armë – të cilat ne e dimë se Rusia i ka në armaturën e saj dhe i ka përdorur në konfliktet e mëparshme.

“Për momentin ne nuk po shohim përdorimin e atyre armëve të veçanta. Por frika ime do të ishte se nëse ata nuk përmbushin afatet kohore dhe objektivat, ata do të ishin pa dallim në përdorimin e dhunës dhe nuk do t’u përmbahen të njëjtave parime të domosdoshmërisë dhe proporcionalitetit dhe sundimit të ligjit që bëjnë forcat perëndimore. Unë do të shqetësohesha shumë për qëndrimin që ata do të mbanin,” tha zyrtari.

Një bombë termobarike përdor oksigjen nga ajri përreth për të gjeneruar një shpërthim me temperaturë të lartë, duke e bërë atë më vdekjeprurëse se një armë konvencionale. Ndërkohë, zyrtarët perëndimorë sugjeruan gjithashtu se forcat ruse do të përpiqen të vrasin presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky dhe ministrat e tij nëse ata marrin kontrollin e Kievit.