Ushtarët ukrainas rimarrin aeroportin nga “duart” e Rusisë, zonat që nuk dorëzohen

337

Bledi Bajraktari, Konsull nderi i Ukrianes në Shqipëri ka deklaruar se aeroporti ukrainasit kanmë rimarr kontrollin e aeroportit Hostomeli.

Në emisionin “Opinion”, Bajraktari renditi disa nga zonat të cilat janë në duart e ukrainasve dhe zonat ku vijonë përplasjet ushtarake.

“Chernihiv është në duart e Ukrainës. Sumy është në gjithashtu në dorën e Ukrainës dhe Kharkiv është në jug është sulmuar por është prapë në dorën e Ukrainës.

Hostomeli që është aeroporti është kthyer më duar e ukrainasve. 

Melitopoli në duart e Ukrainës, Mariupol gjithashtu, Harko dhe Shasitie, është një fshat i madh ku janë bërë luftë. Në Harkov dhe Sumy vijon të ketë të shtëna”.-tha Bajraktari.