“Spetsnaz të Putin dështuan në Ukrainë, dje lanë “kockat” 450 ushtarë”/ Deklarata e fortë e Sekretarit britanik: Synon që të pushtojë të gjithë…

206

Duke folur tani në Radio 4, Sekretari i Mbrojtjes i Mbretërisë së Bashkuar thotë se vlerësimi i verifikuar i shërbimeve të inteligjencës në Mbretërinë e Bashkuar është se Rusia ka dështuar në ditën e parë për të marrë ndonjë nga objektivat e saj.

“Dështoi sepse ukrainasit luftuan. Dështoi për shkak të egos së Putinit që mendonte se do të mendonin se ai ishte një çlirimtar, u shkatërrua. Ajo dështoi për shkak të ndihmës me armë vdekjeprurëse që lejoi [ukrainasit] të sulmonin tanket dhe avionët rus”, tha ai.

Ben Wallace vazhdoi, “kanë humbur rreth 450 personel, forcat e armatosura ruse. Ata kanë dështuar me elitën e tyre Spetsnaz për të marrë aeroportin në veri të Kievit”,

Sekretari i Mbrojtjes i Mbretërisë së Bashkuar, Ben Wallace tha të premten se Rusia synon të marrë të gjithë Ukrainën, por se ajo nuk ka arritur të arrijë objektivat e saj kryesore.

“Rusia synon që të pushtojë të gjithë Ukrainën dhe deri tani Moska nuk ka arritur objektivin e saj”, tha Wallace.