Nga ndihma për punët e shtëpisë te veprimet e vogla romantike, 10 këshilla nga jeta e përditshme që çdo çift duhet t’i ketë parasysh për të qenë i lumtur

343

Për shumë partnerë afatgjatë dhe çifte të martuara, është normale të humbasin atë shkëndijën fillestare. Çdo çift përfundimisht kalon të ashtuquajturën fazë të muajit të mjaltit. Edhe më pas kuptoni se marrëdhëniet e jetës reale nuk janë aspak si filmat tuaj të preferuar romantikë në fund të fundit.

Në botën reale, marrëdhëniet kanë të bëjnë më pak me shkëndija dhe më shumë me mbajtjen e zjarrit të ndezur. Kështu që Bright Side përmblodhi këto këshilla dashurie për të ndihmuar çiftet të fitojnë një ndjenjë vlerësimi për të tjerët.

 1. Praktikoni puthjen 6 sekonda.

A keni provuar ndonjëherë të përcaktoni sa kohë e puthni partnerin tuaj? Dr. John Gottman, themeluesi i Institutit Gottman, sugjeron të puthni tjetrin për të paktën 6 sekonda.

Ideja bazë pas kësaj është se 6 sekonda inkurajojnë një puthje më të kujdesshme në krahasim me, të themi, një fërkim në faqe në një sekondë. Është mjaft e gjatë për t’u lidhur ndjeshëm me partnerin fizikisht, por jo shumë kohë që të humbisni autobusin për në punë. Ai gjithashtu ndërton vlerësimin dhe rrit dashurinë mes jush dhe të tjerëve.

 1. Njihni gjuhën e dashurisë së njëri-tjetrit.

Koncepti i “Pesë Gjuhëve të Dashurisë” u krijua nga këshilltari dhe pastori Dr. Gary Chapman. Me pak fjalë, këto janë 5 mënyrat kryesore që ne preferojmë të tregojmë dashurinë tonë dhe si duam që dashuria të na kthehet në këmbim. Për të ndihmuar që partneri juaj të jetë i lumtur, duhet të mësoni mënyrën e preferuar të marrjes së dashurisë nga ana e tij dhe mund të bëjë mrekulli për ta mbajtur atë zjarr të ndezur. Shihni se cila nga këto gjuhë dashurie e tërheq më shumë partnerin tuaj:

 • dhurata
 • aktet e shërbimit
 • fjalë pohuese
 • kohe produktive
 • prekje fizike
 1. Përdorni një kod të veçantë që e dini vetëm ju dhe partneri juaj.

Përveçse të bën të ndihesh si agjent i Shërbimit Sekret (që është gjithmonë një ide e bukur), të kesh një kod të veçantë mund t’i ndihmojë çiftet gjatë momenteve të pakëndshme. Mund të jetë diçka pa kuptim kur të thuash “guacamole” do të thotë “duhet të largohemi, pa bërë pyetje”. Kështu, për shembull, partneri juaj dëshiron të largohet nga një ngjarje, ai thjesht mund të thotë “guacamole” dhe ju shkoni të merrni makinën.

Një shembull tjetër, çiftet mund të kenë gjithashtu një kod për “time-out” të cilin mund ta përdorin në mes të një debati të ashpër. Ky lloj shërben si një frenim emergjent. Ata mund të vlerësojnë më vonë nëse koha e ndërprerjes ishte e garantuar, por koha e ndarë mund t’u japë atyre hapësirë ​​për të fryrë pak avull dhe për të fituar perspektivë.

 1. “A mund të ndihmoj?” Janë 3 fjalë më të fuqishme se “të dua”.

Kur e shihni bashkëshorten tuaj duke palosur rrobat ose duke bërë darkë, nuk ka asgjë më të ëmbël se t’i jepni një dorë ndihmë. Jo vetëm që puna përfundon më shpejt, por ju shënoni pikë të shumta për t’i treguar partnerit tuaj se sa shumë kujdeseni dhe vlerësoni për ta.

Edhe më mirë, kur bëhet fjalë për punët e shtëpisë, një çift mund të ulen dhe të bisedojnë siç duhet se kush është përgjegjës . Nëse partneri juaj ka vështirësi me një detyrë të caktuar, kuptoni se me çfarë ka vështirësi dhe bëni një kompromis.

 1. Gjeni tema më të thella për t’u angazhuar.

Vini re se si ndonjëherë bisedat mes çifteve për një kohë të gjatë janë zhytur në pyetje të përgjithshme si: “Çfarë ka për darkë?” ose “Në çfarë ore po kthehesh në shtëpi?” Shumë çifte janë aq të kapur me punët e tyre të përditshme, saqë ndonjëherë harrojnë të bëjnë pauzë dhe të bëjnë biseda kuptimplota me tjetrin.

Gjetja e temave më të thella për të folur jo vetëm që nxit komunikim më të mirë, por gjithashtu u lejon partnerëve të dinë më shumë për njëri-tjetrin.

 1. Flisni më pak, dëgjoni më shumë.

Është e rëndësishme të theksohet se kur partneri juaj është i hapur ndaj jush, ai nuk ka domosdoshmërisht nevojë që ju të zgjidhni problemin e tyre. Shumicën e kohës, ata thjesht duan që ju të dëgjoni.

Mbështetja emocionale që jepni përmes dëgjimit aktiv është po aq e rëndësishme, nëse jo më e rëndësishme sesa ofrimi i zgjidhjeve praktike. Luftoni dëshirën për të qenë gjithmonë heroi që zgjidh problemet e partnerit tuaj dhe bëhu shoku më i mirë që i pranon problemet e tyre dhe i siguron se gjithçka do të jetë në rregull në fund.

 1. Shijoni momentet e heshtjes.

Martesa nuk është një botë e pafund me aventura emocionuese. Çiftet nuk janë gjithmonë duke nisur udhëtime spontane, duke shijuar hobi argëtues ose duke shkuar në takime romantike. Në fakt, është krejt e kundërta.

Shumë herë, ju e gjeni veten duke u shoqëruar në heshtje me bashkëshortin tuaj në të njëjtën dhomë dhe duke bërë asgjë veçanërisht të rëndësishme. Edhe në të vërtetë është e bukur dhe nëse të dy jeni duke bërë gjërat tuaja duke ndarë të njëjtën hapësirë. Në ato momente heshtjeje, mësoni të vlerësoni praninë e njëri-tjetrit. Të kesh atë nivel lehtësie do t’ju japë një ndjenjë të ngrohtë rehati.

 1. Veprimet e vogla të dashurisë janë më romantike sesa gjestet madhështore.

Surprizat madhështore dhe të organizuara mirë mund të duken ultra-romantike. Por janë gjestet e vogla të shpeshta që forcojnë vërtet një marrëdhënie. Përveçse janë më të vështira për t’u falsifikuar, aktet e vogla të dashurisë tregojnë qëndrueshmëri.

Ato mund të jenë aq të thjeshta sa të shkruani një shënim dashurie çdo mëngjes, të pyesni partnerin tuaj se si po i shkon dita ose të sillni në shtëpi një dhuratë të vogël që thotë se keni menduar për të.

 1. Mos harroni të kujdeseni për veten.

Vetëm për shkak se jeni në një lidhje, nuk do të thotë se e gjithë bota juaj duhet të sillet rreth partnerit tuaj. Ju ende duhet të gjeni kohë për veten tuaj në mënyrë që të jeni partneri më i mirë që mund të jeni.

Mbajeni veten në formë, hani shëndetshëm ose kaloni pak kohë në spa. Nuk ka asgjë të keqe të bësh një pushim të vetëm. Kujdesi për veten dhe investimi në mirëqenien tuaj do t’i tregojë tjetrit tuaj të rëndësishëm se dëshironi të jeni versioni më i mirë i vetes për ta.