Berisha sfidon SHBA: Foltore historike, unë dua tu rrëfej se kam gjetur…

174

Ish-kryeministri Sali Berisha po zhvillon sor Foltoren në New Jersey me demokratët shqiptarë që jetojnë në SHBA.

“Të dashur qytetetarë dhe qytetare të dy vendeve më të dashur për shqiptarët, Shqipërisë dhe SHBA.

Ju përshëndes përzemërsisht dhe përulem me shumë mirënjohja para jush që u bashkuar nga të 4 anët e atij vendit të madh në një Foltore Historike.

Kjo është historike sepse në historinë e kombit tonë shqiptarët e amerikës, diaspora dhe emigracioni kanë luajtur dhe do luajnë gjithmonë një rol themelor. Një rol të madh të mbështetjesd së fuqishme të çdo angazhi të shpitrarëve për liri dhe dinjitet kombëtarë. Unë dua tu rrëfej se kam gjetur optimizëm sin ë revolucionin paqësor të dhjetorit 1990. Si ka mundësi që të ekzistoj kjo shkallë pesimizmi dëshpërimi në shoqërinë. Shqiptarët përballen me një diktaturë të llojit tjetër të bazuar në dogmën dhe regjimin e dikurshëm të Shqipërisë”, tha Berisha.