Ja si paraqitet situata në Qarkun e Lezhës 24 orë pasi dimri zbarkoi me rreshje

260

Gjate dites sotme ne teritorin e bashkine Lezhe e Kurbin, patur ne mengjes reshje të shiut me intensitet te ulet. Ne zonen malore ne lartesite mbi 400m patem reshje debore.
Nga komunikimi me strukturat e MC, kemi kete siruat:


Ne bashkite Lezhe e Kurbin, niveli i ujrave në lumenj dhe sistemin kullues është në kuota normale. Nuk kemi siperfaqe te tokes bujqesise dhe ato depresive me prezence uji.
Hidrovorët janë në gatishmeri teknike për pune. Ne basenete e tyre, niveli i ujit eshte ne kuata normale.

Ne bashkin Mirdite, kemi patur reshje debore, kryesisht ne nj.ad. Fani, Orosh, Selit, Kacinar dhe Kthelle, me trshesi 0.5-30cm. Pas ores 10.00 reshjet e debores jane ndaluar.
Rruget rurale e bashkiake, jane te kalushme. Disa segmente ne nj.ad. Selit, Orosh e Kthelle, kalushmeria eshte me zinxhire.

Rruget nacionale dhe ajo e kombit jane te kalushme pa’ probleme.

Furrnizimi me energji ne zonen e Mirdite u realizu fale punes me perkushtit te inxh. Elvis Ndoj i OSHE Mirdite, ku me brigaden e sherbimeve ne kohe rekord arriti te riparoj difektet dhe te furnizoje me energji Nj.Ad.Orosh e Fane. Keto zona te thella malore u perfshine nga debora e shoqetuar me stuhia.