“Çmimet nuk do të kthehen më kurrë siç ishin më parë”, kryeministri Rama flet hapur dhe zbulon kur do ta arrijë kulmin kriza energjetike

214

Pas mbledhjes së jashtëzakonshme që mbajti sot në Kryeministri për krizën e energjisë elektrike, kryeministri Edi Rama u shpreh se kjo krizë do ta arrijë kulmin në mesin e vitit të ardhshëm.

“Ekspertët mendojnë se kriza do të jetë prezente me pikun e kulmin e saj deri në mesin e vitit të ardhshëm dhe njëkohësht mendojnë se edhe pas kapërcimit të kulmit, çmimet nuk do të kthehen aty ku ishin para krizës. Ajo që na takon ne është që të mbrojmë konsumatorët tanë. Sigurisht me një rend prioritetesh, duke pasur parasysh ata që kanë më shumë nevojë, nga më të dobëtit tek më të fortët. Ndërkohë ja vlen t’ju sjell në vëmendje është se e vetmja rritje çmimi që ka ndodhur në qeverisjen tonë është e vitit 2015.

Çmimi u vendos në një pikë që nuk e mbulon koston dhe në funksion të mbrojtjes së familjarit e biznesit të vogël dhe diferenca mes çmimit të vjetër dhe të riut në atë kohë, për rreth 200 mijë familje paguhet nga shteti sot e kësaj dite. Pensionistë, familje me ndihmë ekonomike marrin nga shteti 30 mln dollar çdo vit si kompensim. Bëni llogaritë, janë disa gjëra që humbasin nga vëmendja dhe është mirë t’i rikujtojmë.”, u shpreh kryeministri Rama.