WFD BËN BASHKË RINJTË E FORUMEVE POLITIKE TË LEZHËS

214


Përcaktojnë shqetesimet e tyre dhe propozojnë prioritetet kryesore

Rivalë në politikë dhe bashkë për çeshtje që shqetësojnë të rinjtë sot dhe zgjidhjen e
problemeve neser. Kjo ishte fryma më të cilën janë trajnuar, gjatë aktivitetit të
organizuar nga ëestminster Fondation for Demokracy me të rinjtë e forumeve politike nga
partitë kryesore në Lezhë, në kuadër të projektit lidershipi politik i të rinjve,
platforma ndërpartiake. Kjo iniciativë kishte si qëllim të orientojë të rinjtë në
politikbërje për ti parë gjithnje interesat kombëtare mbi interesat e subjekteve
politike.

Në lidhje me ketë takim, Drejtori për Shqipërinë i WFD, Sokol Haxhiu, thotë se është e
nevojshme që të investohet tek të rinjtë në mënyrë që politika nesër të ketë një qasje
tjetër. Nëpermjet takimeve të tilla ndërpartiakeKjo i bën ata me të aftë për mundësitë e
rritjes se bashkpunimit të tyre ndërpartikë.

Pasi ka komunikuar me të rinjtë e përfshirë në këtë aktivitet, ekspertja e komunikimit
Edlira Gjoni shpreh qendrimin e saj se ka vetëm një mënyrë që të rinjtë të mos mësohen me
ndasitë por me mënyrën sesi punohet bashkarisht dhe nisma e ndërmarrë nga WFD është një
vlerë e shtuar e kësaj mënyre.

Disa nga të rinjtë që morën pjesë në aktivitet do të kenë një mënyrë tjetër të të
konceptuarit lidership dhe mënyrës sesi duhen parë dhe trajtuar problemet e të rinjve sot
dhe padiskutim që duhet dhe do të kërkojnë më shumë angazhin nga subjektet e tyre
politike për të rritur vemendjen ndaj problematikave të tyre.

https://youtu.be/2i0ZAmWojnc