Shqiptarët bllokohen sërish në Han të Hotit: Nuk njohin testet, kërkojnë ta bëjmë këtu 23 euro

67

Mëngjesi i sotëm ka sjellë sërish probleme në kufirin e Hanit të Hotit me kalimin e punonjësve shqiptarë në Mal të Zi. Edhe pse me të dy dozat duhet të presin edhe 14 ditë për të kaluar kufirin sipas masave të reja.

Pranë Pikës Kufitare është vendosur një qendër testimi. Ndërkohë, për punonjësit kostoja e tamponit 23 euro është e papërballueshme.

Masat e reja u vendosen ditën e djeshme në palën malazeze dhe kjo solli problematike për punonjësit shqiptar. Janë 100-200 punonjës ditorë që mbajnë familjet me këtë punë krahu në shtetin malazez.