Ankesa e të moshuarit: Nusja me futi në borxhe, më morë shtëpinë.

93

Petrit Balla, denoncues: Me nusen e djalit kam pas marrëdhënie shumë të këqija deri në eleminimin fizik. Ajo madje më denoncoi sikur e kisha përdhunuar, gjykata nxori të kundërtën thjesht dha vendim që të rrija 10 metra larg saj.

GAZETARJA: Çfarë do të fitonte nusja kjo gjë? Përse e bëri?

Ajo duke më futur në burg do të më merte shtëpinë

Kjo është historia e Petrit ballës, nga Tirana. Konfliketet me nusen e djalit nisën pasi ai vendosi shtëpinë e tij si garanci, me qëllim që djali dhe nusja të merrnin kredinë pranë një banke të nivelit të dytë.

’’Në vitin 2007 unë bëra një kontratë shitje të shtëpisë sime, duke ia shitur zonjës Majlinda dhe djalit tim në vlerën e 30 mijë eurove. Kjo shumë nuk u pagua dhe më bën mua pronar kështu detyrohem që të firmos pra të lë si garanci shtëpinë time me qëllim që djali të merte kredi. Deri në 2014 kredia paguhej nga Majlinda Kurti (nusja).”

Në vitin 2014 Petrit rastësisht zbuloi se nusja kishte falsifikuar firmën e tij. Në këtë deklaratë noteriale të nënshkruar nga Petrit Balla dhe Majlinda Kurti, por që nuk mban firmën dhe vulën e noteres, shënohet se djali dhe nusja kanë blerë pronën e të atij. Por si qendron e vërteta?

“ Vetë noterja më thotë që kjo kontratë është fallco. Pasi kjo deklaratë nuk figuron në librin themeltar të saj dhe as në sistemin e ministrisë së drejtësisë. Iu drejtova bankës edhe më paraqiten kontot bankare sikur i kam tërhequr unë.”

GAZETARJA:Ishin hedhur para tek llogaria jote?

Po,sikur i ka derdhur Majlinda këto para dhe i kam tërhequr unë, në tre data rresht.

GAZETARJA: Sa para ke tërhequr ti?
Po, mbi 30 mijë euro.

GAZETARJA: Ti këto para ndërkohë i ke tërhequr vërtetë?

Jo, nuk i kam tërhequr unë.

GAZETARJA: Si na e fakton një gjë të tillë?

Kërkova që të bëhej ekspertiza dhe doli nga krimi ekonomik që këto konto dhe firma ishin fallco. “

Sipas Petritit, nusja e djalit të tij ka bashkëpunuar me punonjësit e bankës. Ai kërkon që drejtësia shqiptare të ndërhyjë pasi prona e Petrit sot i përket bankës. Ndërkohe që nusja dhe djali kanë ikur në drejtim të paditur.

Top Channel