Si u bë Korca qyteti më tërheqës në vend

377

I cilësuar si “Parisi i vogël”, Korça priti qindra turistë për festat e fundvitit, por fluksi nuk ra as kur qyteti u zbardh nga dëbora.

Sipas ministrit të Mbrojtjes, Niko Peleshi, Korça u bë qyteti më tërheqës në vend falë pasionit dhe dashurisë.

“Pasion dhe dashuri. Korça ka ndryshuar dhe e rrezaton punën e bërë me pasion dhe dashuri nga njerëzit që e duan Korçën, që punojnë për Korçën. Kjo është ajo që e bën diferencën, nuk është e prekshme, nuk është materiale.

Është e vërtetë që nuk kemi det apo trashëgimi. Më shumë sesa kalaja, muret, tullat, është qytetari, komuniteti, respekti që korçarët kanë investuar për ligjin”, deklaroi ai gjatë një interviste për “Quo Vadis”.