Duka shpëton nga makthi i Tares, ndryshon statutin që Igli mos kandidojë për president në FSHF

153

Ndryshimi i statutit të FSHF-së me modifikime të rëndësishme në pikat e saj sa u përket kandidaturave për pioziconet drejtuese si presidenti apo anëtari i Komitetit Ekzekutiv, penalizon ndjeshëm pjesëmarrjen në garë të disa prej ikonave të futbollit të vendit tonë të cilët kanë ushtruar dhe ushtrojnë aktivitetin e tyre të përditshëm sportiv jashtë territorit të Shqipëtisë.

Me ndryshimin e ri në statut, Duka ia bën të pamundur një emri si Igli Tare që të garojë për president apo për anëtar të Komitetit Ekzekutiv, duke i dhënë fund “makthit” më të madh të tij.

Emri i Tares qarkullon prej vitesh në ambientet futbollistike dhe para çdo lloj Asambleje Zgjedhoire, ai ka qenë shpesh shqetësimi më i madh i kreut të institucionit të futbollit, duke pasur parasysh se aftësitë drejtuese të ish-sulmuesit të Kombëtares janë të njohura botërisht.

Për të garantuar që nuk do të ketë Taren përballë as në të ardhmen, Duka ka vendosur që të bëjë një modifikim të statutit të FSHF, duke ndryshuar një pike të tij. Kështu, nga “Të jetë shtetas shqiptar dhe të banojë në Shqipëri”, pika e statutit është bërë “Të jetë shtetas shqiptar me banim të përhershëm në Shqipëri”.

Në këtë mënyrë, një emër si Tare, i cili ushtron detyrën e tij në Itali dhe ka atje banesën e përhershme, do ta kishte të pamundur të garonte për një nga postet drejtuese në FSHF, edhe pse aktualisht është nja nga personat më kualifikuar për ta bërë një gjë të tillë. Gjithçka për të garantuar që Duka të vazhdojë të qëndrojë i palëkundur në kolltukun e pushtetit, mundësisht pa garë. /vipsport.al/