Ilir Meta: Shqiptarët po përgatiten për referendumin më të rëndësishëm

47

Presidenti Ilir Meta ka reaguar pas publikimit të raportit të Organizatës Freedom House për nivelin e demokracisë në Shqipëri gjatë pandemisë CO VID 19.

Përmes një postimi në faqen e tij zyrtare në Facebook Meta shkruan se raporti konfirmon se vendi po shkon drejt një junte me grusht të hekurt.

Teksa citon raportin, ndër të tjera meta shkruan; Shqiptarët, të cilët kanë njohur izolimin dhe shtypjen e të drejtave njerëzore si askush tjetër, po përgatiten për Referendumin më të rëndësishëm në këto 30 vite kundër tiranisë dhe babëzisë së një bande, që nuk njeh as Kushtetutë, as ligj, as të drejta të njeriut, as Familje dhe as Atdhe.

Reagimi

Konkluzionet e Organizatës Freedom House për nivelin e demokracisë në Shqipëri gjatë pandemisë COV ID 19, konfirmojnë qartësisht se vendi po rrëshket me shpejtësi drejt një junte me grusht të hekurt ku siç thuhet në raport:

sistemi i kontrolleve dhe balancave përgjithësisht ka dështuar, legjislativi është shkrirë një me ekzekutivin, Gjykata Kushtetuese dhe ajo e Lartë janë jofunksionale, dhe qeveria ka anashkaluar çdo proces demokratik

Alarmuese janë gjithashtu të dhënat e raportit se krahu ekzekutiv që ishte edhe më parë dominues në këtë sistem, u fuqizua edhe më shumë. Policisë iu dhanë më shumë kompetenca, duke bërë arrestime dhe vendosur gjoba të mëdha dhe njerëzit janë hetuar për postimet e tyre në Facebook, gjë që nuk ka ndodhur më parë.

Paketa antishpifje megjithë kundërshtimet brenda dhe jashtë vendit, po vazhdon të kalojë në procesin parlamentar dhe ka përkeqësim të qasjes tek informacioni dhe transparenca qeveritare.

Shqiptarët, të cilët kanë njohur izolimin dhe shtypjen e të drejtave njerëzore si askush tjetër, po përgatiten për Referendumin më të rëndësishëm në këto 30 vite kundër tiranisë dhe babëzisë së një bande, që nuk njeh as Kushtetutë, as ligj, as të drejta të njeriut, as Familje dhe as Atdhe.