Mësuesja i nxjerr të palarat Erion Veliajt: Nuk mund ta besoj dot që ti e bëre këtë ndaj meje dhe familje sime, si tua them nxënësve.

73

Një status dërr mues për kryebashkiakun e Tiranës ka mbërritur nga një mësuese e shkollës 9 vjeçare Jeronim de Rada në Tiranë.

Për miqtë e mi. Kanë kaluar dy javë nga një letër e hapur që bëra duke iu drejtuar Kryetarit të Bashkisë së Tiranës pas gënje shtrave të vazhdueshme që artikuloi në fjalimin e mbajtur në inaugurimin e shkollës Jeronim de Rada në Tiranë dhe përgojimit të figurës sime prej mësueseje duke e lidhur ndjesinë time dhe emrin tim me politikën.

Në një shkrim të ghatë ajo ka de mas kuar propagandën e Veliajt she shton se i vjen t urp se duhet të gënjejë nxënësit e saj për mash trimet e kryebashkiakut. Ajo ka akuz uar sërish kryetarin e bashkisë së Tiranës për sul me të ulëta duke rr ëmuar simpatitë politike të familjarëve dhe të afërmve të saj, si shenjë ha kmar rje për letrën e hapur që publikoi ditën e parë të nisjes së shkollës më 14 shtator.

Për këdo nga ju që më njeh në këto vite e di mirë se punën time unë e bëj pa kërkuar vëmendjen e askujt. Por kur Kryetari i Bashkisë vijon edhe pas dy javësh të përsërisë të njëjtat gënjeshtra, më lind detyrimi t’u shpjegoj miqve të mi se sa keq të bën të ndihesh një kryebashkiak që gë njen.