Bill Gates ngre ALARMIN për një problem shume më të madh sesa koronavirusi

93

Themeluesi i Micr osoft, miliarderi Bill Gates është shprehur se bota po përballet aktualisht me një problem shumë më të madh sesa koro navirusi. Ky problem është ndryshimi klimatik.

Bill Gates / photo | The New York Times

Nuk ka asnje një vaksinë për ta zgjidhur problemin e ndryshimit klimatik, është shumë më i rëndë tha Gates për Bloomberg.

Sipas Gates, problemi mjedisor do të jetë shumë më i madh sesa problemet e tjera që ka shkaktuar këtë periudhë Co vid 19.

Ai duket mjaft pesimist në këtë aspekt: Shumica e ekonomisë së botës transport, industri, ndërtim, elektricitet dhe agrikulturë është burim emetimesh të dëmshme. Për shumë prej tyre nuk ka asnjë zgjidhje.