Ateleti shqiptar tregon si i shpëtoi búrgut serb.

43

Atleti nga Kosova Fikret Shatri ishte i ftuar në studion e emisionit Ftesë në 5. Atleti tregoi eksperiencën e tij të vrapimit, nga Prishtina në Tiranë gjë të cilën e ka realizuar në fillim të korrikut. Por gjatë bisedës në dritë doli dhe një histori tjetër e tij. Atleti rrëfeu se úshtarët serb e kanë búrgosur dhe ai me pak dinakéri mundi të árratisej.

Kur na kapën si úshtarë na prángosën, na futën në dhomat e hétuesisë së pólicisë serbe në qytetin e Pejës, sepse isha në zonën e Dukagjinit në atë kohë. Kisha shkuar si student për tu inkuadruar në radhët e úshtrisë Çlirimtare të Kosovës. Ishte një tavolinë dhe ata harruan kérbaçit me të cilin na dhúnonin.

Punëtori i sigurimit serb hoqi çelësin nga xhepi i vogël i pantallonave dhe e vendosi shumë larg meje. Mirëpo fati im ishte që kérbaçi ishte i gjatë dhe e afrova çelësin. Diku nga mëngjesi u hódha nga kati i tretë u árratisa. Shpëtova pa i thyér këmbët dhe duart por isha i gjákosur për shkak se ishte asfalt dhe kishte guraleca poshtë. Sot jam gjallë dhe ja ku jemi kisha fatin e tillë, u shpreh Shatri.