Ja si të veprojmë që bizhutë e arit të shkëlqejnë gjithmonë.

37

Edhe bizhuteritë e arit nuk i shpëtojnë procesit të oksidimit. Shpesh na duhet ti çojmë tek argjendari për lucidim por me këtë truk nuk do të jetë nevoja. Gjithçka që ju duhet është një gotë birrë.

Vendosini bizhutë në një enë me birrë dhe lërini për të paktën 10 minuta. Më pas nxirrini dhe pastrojini me një peshqir ose copë.

Ato do të shkëlqejnë më shumë se më parë. Do tju rikthehet ngjyra e tyre natyrale dhe do të duken si të reja.