Krijimi i SPAK/ Ambasada Amerikane: Kemi dhënë dy milion dollarë, do të shënjestrojë korrupsionin e nivelit të lartë

111

Për krijimin e Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka reaguar ambasada amerikane.

“Lufta kundër korrupsionit është prioritet i punës së Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë. Këtë javë, mësoni se si Struktura e Posaçme Anti-Korrupsion dhe Krim i Organizuar, ose SPAK, do të funksionojë,”-shkruan ambasada e SHBA në Facebook.

Postimi i ambasadës amerikane:

Qeveria e Shteteve të Bashkuara është e përkushtuar në luftën kundër korrupsionit dhe respektimin e sundimit të ligjit në mbarë botën. Lufta kundër korrupsionit është prioritet i punës së Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë.

Këtë javë, mësoni se si Struktura e Posaçme Anti-Korrupsion dhe Krim i Organizuar, ose SPAK, do të funksionojë. 

Me t’u ngritur, do të shënjestrojë korrupsionin e nivelit të lartë. 

Kjo video tregon se si mbështetja prej 2 milionë dollarësh nga Shtetet e Bashkuara po përdoret për të siguruar që SPAK do të ngrihet dhe do të funksionojë në mënyrë të pavarur.