I verbër, por ky shqiptar punon si zdrukthtar

121

Ky që po shihni në foto është Daut Hoxha. Edhe pse i verbër, ai k ka punouar si zdrukthtar prej 18 vjetësh. Ai është nga Ferizaj i Kosovës dhe është një njeri mjaft motivues.

Dauti është shembulli që tregon se nëse ke vullnet dhe dëshirë, mund t’ia dalësh. Ai tregon:

Këtë punë e bëjmë si familje prej viteve 70-ta, por unë me vëllezërit e mi kemi filluar pas lufte dhe jemi këtu prej rreth 18 vjetësh. E kam rutinë dhe zakonisht punoj kur nuk kam angazhime, se me nejt pasiv është shumë keq, mer vese të këqija. Unë jam aktiv dhe punoj, kjo nuk është ndonjë punë e zorshme. Punoj me vullnet, me qejf.’’

Dauti bën dyer, orendi të ndryshme prej druri dhe miqëve u bën tabela shahu. Ai tregon se nuk ka frikë se mos lëndohet gjatë punës dhe ka mësuar t’i përdorë mjaft mirë edhe mjetet prerëse.