Busti i Skënderbeut vendoset në Parma të Italisë, ku jeton komuniteti shqiptar

317

ITALI- Busti i heroit kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu është vendosur në Parma të Italisë nga Komuniteti Shqiptar.

Si pjesë e edicionit të 13-të të muajit të Kulturës Shqiptare i organizuar nga shoqata “Scanderbeg” në Parma, në parkun “Eunice Kennedy” u vendos një monument kushtuar Gjergj Kastriot Skënderbeut.

Nisma, e promovuar dhe mbështetur nga shoqata “Skënderberg”, u mbështet nga kryetari Federico Pizzarotti, drejtoresha e Kulturës në Bashkinë e Parmës Nicoletta Paci, Këshilltari për Pjesëmarrje dhe Këshilltari I bashkise se Parmes Marion Gajda.

Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në Itali, Anila Bitri, i shoqëruar nga Konsulli i Përgjith

Busti i Skëndërbetu në Parma të Italisë