Pasojat nga tërmeti / Shtëpi të shembura e pallate të pabanueshme

130

Kjo eshte ajo cka ka mbetur nga vila kater kateshe ne Kavaje e cila u shkaterrua nga termetit i 26 nentorit.

Fatmiresisht pjestaret e familjes shpetuan pa demtime pasi askush nuk ndodhej ne banese.Pronari i viles tregon se i gjithe investimi i siguruar nga puna e gjate ne emigracion tashme ka shkuar dem.

 

Ndërkohë në qënder të Kavajes qytetarët kanë mbetur në qiell të hapur pasi pallati i tyre ka pesuar dëme të medha .

 

Ata thone se pallati ishtë shpallur i pabanueshëm që prej termetit të 21 shtatorit por ata vazhdonin të jetonin aty .

 

Shume banore megjithe rrezikun hyjne ne apartamentet e tyre per te marre çte mundin.

 

Kryetari i bashkise se Kavajes sqaron se nga verifikimet e deritanishme rezulton se 20 shtepi private jane shembur ndersa disa pallate jane demtuar rende.

 

Solidariteti i njerëzve për të ofruara ndihmë ndihet edhe ne Kavajë.

 

Fugona te ngarkuar me ushqime dhe veshmbathje mbërrijnë nga Kosova.

 

Pallateve që janë shpallur të pabanueshëm për shkak të pasigurisë u është vënë shiriti i bllokimit dhe ruhen nga policia .