Mesazhet e prokurores, dërguar gjykatësve: Do t’ju shkund nga brekët

141

Nëse ti dhe Këshilli e keni liruar Katicën, ta dish se do tua shkund brekët të gjithëve në Këshill, me hetim financiar. Për shkak të gjykatësve si ju, kurrë nuk do të hyjmë në BE. Nëse nuk është Këshilli yt, kërkoj ndjesë. Por nëse është, do ta shihni. 

Kjo është përmbajtja e SMS që prokurorja maqedonase Vilma Ruskoska i ka dërguar gjykatësve të Apelit, të cilët liruan ish-prokuroren speciale Katica Janevën dhe dhanë urdhërin arrest shtëpie.

Gjykatësi Safet Kadriu, pjesë e Këshillit që liroi Janevën nuk dha komente para kamerave.

Mesazhi i Ruskoskës e ngriti në këmbë Apelin e Shkupit, ndërkohë që gjykatësit dolën me qëndrimin se sjellja e prokurores është një kërcënim i drejtpërdrejtë. “Sjellja e këtillë e prokurorit publik paraqet shfrytëzim të pozitës si prokurore publike dhe përmes paraqitjes publike të imponohet ekzistimi i elementit të korrupsionit gjatë veprimit të Këshillit penal dhe të ngitet dyshim i pabazë dhe paushall rreth plotfuqisë dhe ligjshmërisë së vendimit të Këshillit penal”-thonë nga Gjykata e Apelit.

Ndonëse Apeli e dënoi sjelljen e Vilma Ruskoskës, Prokuroria publike në SMS-në e shefes së Prokurorisë dallon vetëm reagim në afekt. Avokatja e Katica Janevës shprehet se vendimi i Apelit është i ligjshëm, ndërsa sjellja e prokurores Ruskoskës është skandaloze.

Sjelljen e Vilma Ruskoskës e dënoi edhe Këshilli Gjyqësor, pasi sipas tyre sjellja e prokurores është përzierje e qartë në punën e gjykatës.