“Dimri erdhi”, shënohen reshjet e para të dëborës në shqipëri

137

Reshjet e para të dëborës kanë zbardhur jugëlindjen e vendit këtë të diel.

 

Reshjet kanë rënë në malin e Gramozit, në Ersekë, duke ulur kështu ndjeshëm tepmeraturat në juglindje.

 

Ndërkohë në vargmalet e tjera të qarkut të Korëës përfshi edhe ato të Dardhës nuk ka pasur reshje bore por vetem reshje shiu.

 

Reshjet e borës dhe ulja e temperaturave i ka detyruar barinjtë të largohen nga kullotat.