Gjendet trupi i vërtetë i Mona Lizës,por pa pjesën më të rëndësishme.

183

Arkeologët italianë besojnë se kanë gjetur skeletin e “La Gioconda” të Da Vincit. Sipas tyre ajo kishte përputhje të madhe me përmasat e saj, por ka vetëm një problem të vogël. Mungon koka e saj.

Sipas “The Guardian”, emri i saj ishte Lisa Gherardini del Giocondo.

Vespucci e identifikoi atë si modelen bazuar në një shënim të vitit 1503. Skeleti i zbuluar u get në një manastir të rrënuar në Firence.
Studiuesi Silvano Vinceti thotë se testet tregojnë se është shumë e mundshme që varri është i La Gioconda.

Po flas për analiza historike, antropologjike dhe arkeologjike që janë kryer me shumë rigorozitet. është shprehur Vinceti.