Ja kush janë gratë më të forta të Zodiakut dhe ato më të dobëtat.

198

Elementi i Zjarrit, Dashi. Brenda këtij elementi, simbol i forcës, pasionit, krijimtarisë, ne shohim cilat janë gratë më të forta. Padyshim ato të Dashit, e cila është ndër shenjat më të “ashpra” të gjithë Zodiakut. Ajo që i dallon gratë që lindin nën këtë shenjë dhe që i bën më të fuqishmet e Zodiakut, është aftësia e tyre për të kontrolluar.

Kjo do të thotë, të mos e humbin kurrë kokën, dhe të dini gjithmonë se si të gjejnë mënyrën e duhur për të kanalizuar energjinë dhe forcën e dikujt. Për dallim nga, për shembull, miqtë e Shigjetarit, të kushtëzuar nga mjedisi, ose të Luanit, të aftë për goditje të pamenduar!

Elementi i Ajrit, Ujori. Ndër gratë që kanë lindur nën këtë element, ato që i përkasin Ujorit qëndrojnë midis grave më të forta të Zodiakut. Një personalitet i aftë për të rritur ato karakteristika të inteligjencës, thellësisë, komunikimit tipik për njerëzit me këtë element zodiakal.

Një shenjë që qëndron gjithmonë e qartë në objektivat e saj, në gjendje të ndërmjetësojë si Peshorja, dhe më pak e çuditshme se Binjakët. Gruaja e Ujorit di se si të ecë, pa e humbur kurrë rrugën, madje edhe atë më të vështirë, të udhëtimit të saj.

Elementi i Ujit, Akrepi. Ndër tre shenjat që ndajnë Ujin si element, përkatësisht Gaforrja, Akrepi dhe Peshqit, ai që rrit më shumë virtytet e tij është Akrepi. Gratë e kësaj shenje figurojnë ndër më të fortat e Zodiakut për këmbënguljen e tyre, vullnetin e madh. Më proaktive se miqtë e Gaforres dhe më përcaktuese se ato të Peshqve.

Elementi i Tokës,Bricjapi. Le të vazhdojmë te miqtë që ndajnë Tokën si një element të përbashkët, dhe që në mesin e tyre janë ndër gratë më të forta në Zodiakut. Edhe këtu sfida është shumë e hapur, por shenja që mbizotëron është ajo e Bricjapit.

Një personalitet në dukje më i rëndë dhe me hije, por i aftë për arritje të paharrueshme. Në krahasim me kolegët e Demit, ka racionalitet më të madh në ndjekjen e një programi dhe është e aftë të manifestojë më shumë ndjenja sesa Virgjëresha.